woensdag, 23. november 2016 - 17:46 Update: 23-11-2016 22:10

Lubach genomineerd voor Gouden Televizier-Ring 2017

Arjen Lubach genomineerd voor Gouden Televizier-Ring 2017
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Hilversum

De eerste vijf geselecteerde programma's voor de Gouden Televizier-Ring 2017 zijn bekend. 'Heel Holland Bakt en Expeditie Robinson zitten er in ieder geval bij maar ook Zondag met Lubach', zo meldt de AVROTROS woensdag.

Dance dance dance (RTL 4), Dokter Tinus (SBS 6), Expeditie Robinson (RTL 5), Heel Holland bakt (Omroep Max) en Zondag met Lubach (VPRO) maken nu al kans op de Ring. Deze vijf programma's kregen de meeste stemmen in de eerste voorronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2017.

Zondag met Lubach

'Kijkcijferhit Heel Holland bakt trok dit seizoen regelmatig ruim drie miljoen kijkers; het is dus niet vreemd dat deze populaire show van Omroep Max is genomineerd', zegt hoofdredacteur van Televizier, Jeroen de Goeij. 'Maar een programma als Zondag met Lubach, dat het afgelopen tv-kwartaal tussen de 500.000 en 800.000 kijkers trok, is dit keer óók genomineerd. Kijkcijfers alleen zeggen dus niets over een nominatie voor de Ring; uiteindelijk bepalen de fans of een programma wordt genomineerd of niet.'  

Fasen Verkiezing

De komende tijd volgen nog drie voorrondes totdat twintig programma’s en series zijn gekozen die in september kans maken op de Ring; Televizier geeft vervolgens nog eens vijf wildcards weg. Tijdens de volgende fase van de Verkiezing, de nominatieronde in september 2017, kan het publiek alleen op deze 25 titels stemmen.