vrijdag, 4. maart 2016 - 16:52 Update: 04-03-2016 17:09

Rutte: Inzet is Europese aanpak migratieproblematiek

Rutte: Inzet is Europese aanpak migratieproblematiek
Foto: RVD
Den Haag

Minister-president Rutte ziet perspectief om de vluchtelingenstroom zowel in Europa als in Nederland in goede banen te leiden. Hij zei dit vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad.

Sinds begin dit jaar stijgen de aantallen vluchtelingen in Nederland niet meer. Volgens de minister-president zijn extra nationale maatregelen daarom op dit moment niet nodig. ‘Uiteraard blijven we dat de komende weken en maanden scherp in de gaten houden.’

Aanpak migratiestromen

Komende maandag vindt opnieuw een Europese top plaats over de aanpak van het migratievraagstuk. Rutte heeft voorzichtige hoop om dan met Turkije afspraken te kunnen maken over het terugnemen van niet-Syrische migranten door Turkije. Tegelijkertijd moet er volgens de premier blijven gezocht worden naar wegen om zo spoedig mogelijk ook resettlement van start te laten gaan.

Bewaken Schengen-grenzen

Het is volgens Rutte van belang dat Griekenland als grensland zijn verantwoordelijkheid neemt bij het bewaken van de Schengen-grenzen. ‘Nederland is bereid daarbij te helpen. We helpen de humanitaire situatie te verbeteren, mensen te registreren en grenzen te bewaken. Er moet een einde komen aan het door laten lopen van vluchtelingen naar het volgende land. Het is nu noodzakelijk dat te doen’.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: