zondag, 14. april 2019 - 11:28 Update: 14-04-2019 19:58

Dode bij ontploffing in trein bij station Nijmegen

Dode bij ontploffing in trein
Dode bij ontploffing in trein
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Nijmegen

Op zondagochtend 14 april heeft er een ontploffing plaatsgevonden in een lege passagierstrein op het rangeerterrein nabij station Nijmegen op het Ridderspoor. Bij deze ontploffing is een persoon om het leven gekomen.

Het incident werd rond 9.45 uur bij de hulpdiensten gemeld. Ter plaatse troffen de hulpverleners het slachtoffer aan. De hulpdiensten hebben uit voorzorg een groot gebied afgezet. Specialisten hebben de trein onderzocht op aanwezigheid van gevaarlijke stoffen en of er nog een risico’s waren voor de hulpverlening en omwonenden. Nadat bleek dat dit niet het geval was, is er gestart met forensisch onderzoek. 

Geen sprake van een misdrijf

Op basis van het eerste onderzoek lijkt er geen sprake te zijn van een misdrijf of betrokkenheid van anderen dan het slachtoffer bij dit incident. Desondanks stelt de politie een onderzoek in om vast te stellen of dit daadwerkelijk zo is en om vast te stellen wat er precies is gebeurd. 

Het slachtoffer moet nog geïdentificeerd worden. Uit piëteit met de nabestaanden, kan er verder door de politie op dit moment niets gemeld worden.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):