woensdag, 12. februari 2020 - 9:26 Update: 12-02-2020 15:21

Verdachte brief onderschept in Maastricht ; Ontploffingen in Kerkrade en Amsterdam

Agent met afzetlint
Foto: Politie
Kerkrade

De politie stelt een onderzoek in naar een ontploffing van een briefpakket. Iets voor half negen kwam er een melding binnen dat er bij een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat in Kerkrade een briefpakket is ontploft.

Er zijn geen gewonden gevallen, het bedrijf is ontruimd en het Team Explosieven Verkenning komt ter plaatse voor onderzoek.  

Amsterdam

In een postkamer van een bedrijfspand aan de Bolstoen heeft woensdagochtend even voor 8.00 uur een explosie plaatsgevonden, vermoedelijk veroorzaakt door een bombrief. Ook hier zijn geen gewonden gevallen.

Maastricht

Melding van een verdachte brief in een pand Avenue Ceramique in Maastricht.  Aanwezigen in pand ondergebracht in een gebouw in de buurt. Het team explosieven verkenner van de politie doet onderzoek. Deze melding wordt meegenomen in onderzoek naar de ontploffingen in Amsterdam en Kerkrade.

Update 12.00 uur

Het pand aan de Wiebachstraat in Kerkrade is door de EOD als veilig bestempeld. Er is dus geen direct gevaar (meer) voor de omgeving. Wel blijft de locatie, die beperkt beschadigd is geraakt door de explosie, voorlopig gesloten voor verder (opsporings)onderzoek. De explosie vond even voor 08.30 uur plaats in de postkamer van een bedrijfspand nadat een medewerker in het pand de brief wilde openmaken en een sissend geluid hoorde. De medewerker heeft de brief weggelegd waarna een knal ontstond.

Adequaat gehandeld

De medewerker heeft adequaat gehandeld en daarmee erger voorkomen. Bij het incident raakte niemand gewond. In het pand waren op dat moment 9 mensen aanwezig. De aanwezigen in het pand zijn meteen volgens protocol naar buiten gegaan.  De medewerkers zijn opgevangen in een naastgelegen gebouw.  Het is nog onduidelijk wat de schade is. Of er een verband is met de ontploffing van een postpakket vanochtend in Amsterdam wordt in het onderzoek meegenomen.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) February 12, 2020

Categorie:
Provincie: