zondag, 6. december 2020 - 10:38 Update: 06-12-2020 18:39

Rondvliegende kogel belandt in muur slaapkamer bejaarde vrouw

agent-politie-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Een 87-jarige vrouw kwam zaterdagnacht rond 01.00 uur gelukkig met de schrik vrij toen een rondvliegende kogel door haar raam vloog en in de muur boven haar bed terecht kwam. Dit meldt de politie zondag.

Knal en glassplintertjes in bed

'De vrouw hoorde een knal en voelde glassplintertjes in haar haren en bed', aldus de politie. Drie mannen in een auto op de Zuiderhagen zijn aangehouden. Hun rol bij het incident wordt onderzocht. Zondag wordt het onderzoek, waaronder een buurtonderzoek, voortgezet. Er raakte niemand gewond.

Meerdere knallen

Rond 01.00 uur meldde een buurtbewoner dat hij meerdere knallen had gehoord waarvan hij zich niet kon voorstellen dat het vuurwerk was. Agenten die een onderzoek in de omgeving instelden, werden aangesproken door drie mannen in een auto. Hun verklaringen liepen uiteen en in de auto vonden agenten aanwijzingen dat zij misschien meer met het incident te maken hadden. Een 20-jarige man uit Den Haag, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 20-jarige man uit het Hoogvliet zijn gearresteerd. Op straat werden meerdere hulzen gevonden.

Gat in muur boven bed

Het buurtonderzoek dat gelijk werd ingesteld was gezien het nachtelijk uur beperkt, maar onder een van de wakkere buurtbewoners was de bejaarde vrouw die eerst dacht dat de knal van een vallend schilderij was gekomen, maar toen het licht aanging ze tot een heel andere conclusie moest komen toen ze het gat boven haar bed zag. Je moet er niet aan denken wat de gevolgen hadden kunnen zijn. De vrouw krijgt slachtofferhulp aangeboden. Er zijn geen aanwijzingen dat er gericht op die woning is geschoten. Zondag wordt het buurtonderzoek voortgezet. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: