woensdag, 6. januari 2021 - 15:10 Update: 06-01-2021 15:17

Wild-West achtervolging gestolen Range Rover eindigt met crash

blauwe-zwaailichten-politie-ambu-brandweer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Amsterdam na een wilde achtervolging door Amsterdam-West een 28-jarige Amsterdammer aangehouden die in een gestolen Range Rover reed. 'Tijdens zijn vluchtpoging crashte hij uiteindelijk tegen een aantal geparkeerde voertuigen', meldt de politie die gedupeerden oproept om aangifte te doen.

Ingesloten door drie politievoertuigen

Agenten wilden de verdachte rond 00.15 uur gecontroleerd aanhouden, omdat hij in een gestolen Range Rover reed. 'Toen de man werd ingesloten door drie politievoertuigen op de kruising van de Pieter Calandlaan met de Baden Powellweg ging hij er via een groenstrook en fietspad vandoor', aldus de politie. 

Achtervolging met hoge snelheden

Er volgde een achtervolging die voerde vanaf Tussen Meer via Meer en Vaart, Cornelis Lelylaan, Surinameplein richting de Hoofdweg en het Bellamyplein. De Range Rover reed daarbij met hoge snelheden, ook over fietspaden en negeerde o.a. het rode stoplicht op de kruising van de Cornelis Lelylaan met de Rijksweg A10. 

Crash

In de bocht van de Kwakerstraat naar de Bilderdijkkade verloor de man vermoedelijk de macht over het stuur. Hij ramde meerdere voertuigen en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde personenauto. Vervolgens stapte de verdachte uit het voertuig en ging er rennend vandoor. 

Aangehouden

De man kon uiteindelijk op De Clercqstraat worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek, zijn rijbewijs is ingevorderd. Er zijn geen gewonden gevallen tijdens de achtervolging en aanhouding. Het onderzoeksteam doet wel een oproep aan eigenaren van auto’s die schade hebben door toedoen van de vluchtende verdachte om aangifte te doen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: