woensdag, 11. augustus 2021 - 15:17 Update: 11-08-2021 19:41

Politie vindt na tip 22 wapens bij doorzoeking in Spijkenisse

vuurwapens-automatisch-politie
Foto: Politie
Spijkenisse

De politie heeft dinsdagochtend vroeg bij een inval in een woning in Spijkenisse een 36-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. 'In zijn woning werden 22 wapens, waarvan het merendeel vuurwapens, en munitie aangetroffen', zo meldt de politie woensdag.

4.800,- euro cash

'Daarnaast is een bedrag van €4800,- in beslag genomen. De politie is de man op het spoor gekomen na een tip die internationaal verstrekt was over de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens in de desbetreffende woning. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid', aldus de politie.

Wapens gekocht

Vroeg in de ochtend van 10 augustus valt de politie binnen bij een woning in Spijkenisse, nadat er informatie was binnengekomen dat de bewoner mogelijk wapens gekocht zou hebben. 

Automatische vuurwapens

Niets bleek minder waar. In de woning werd een totaal van 22 wapens aangetroffen, waarvan een groot deel vuurwapens zijn en er zelfs automatische vuurwapens tussen bleken te zitten. Ook werd er een bedrag van €4800,- aangetroffen en in beslag genomen. De politie onderzoekt het motief van de verdachte voor het bezit van deze wapens.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: