donderdag, 25. november 2021 - 12:42 Update: 25-11-2021 12:48

Mensen geboren in 1939 of eerder uitgenodigd voor corona boostervaccinatie

vaccinatie-corona-ggd
Foto: EHF
Bilthoven

Vanaf vandaag, donderdag 25 november, kunnen mensen geboren in 1939 of eerder een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie. 'Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten', meldt het RIVM donderdagmiddag.

Online afspraak inplannen

'Een afspraak maken kan het beste online, via www.coronavaccinatieafspraak.nl. Als dat niet lukt, dan kan het ook telefonisch, via 0800-7070. Houd dan wel rekening met een langere wachttijd', zo waarschuwt het RIVM. 

Ook partners ouder dan 60 meteen boosterprik

Partners mogen ook meteen mee voor een boostervaccinatie als zij minimaal 60 jaar oud zijn. In dat geval moet de afspraak telefonisch worden gemaakt. Ook moet de partner bij het maken van de afspraak aanwezig zijn om toestemming te geven.  

Voorwaarden booster

De boostervaccinatie kan gehaald worden 6 maanden na de laatste coronavaccinatie. Wie na de laatste vaccinatie nog positief getest is op corona, moet de afspraak 6 maanden inplannen nadat hij of zij corona heeft gehad. Deze voorwaarden gelden ook voor de  partner. In de coronacheck-app kunnen mensen hun laatste vaccinatiedatum checken.

Gezondheidredenen

Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een aanvullend bericht voor vaccinatie thuis. 

MRNA-vaccins

Voor de booster worden mRNA-vaccins ingezet (Moderna of Pfizer). Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gehad. Er is geen keuzemogelijkheid.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: