dinsdag, 1. maart 2022 - 20:08 Update: 01-03-2022 20:11

Beveiliger tijdens nachtronde mishandeld en zijn hond gedood

geurhond-speurhond-BON2020
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

In de nacht van maandag op dinsdag zijn in een pand dat wordt verbouwd aan de Plesmanweg in Den Haag een beveiliger en zijn hond mishandeld. 'De hond overleed ter plekke aan zijn verwondingen', zo meldt de politie dinsdag. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen.

Surveillanceronde

De beveiliger maakte omstreeks 00.30 uur met zijn hond een surveillanceronde door het pand, dat verbouwd wordt. Hij had daar iets gezien dat hij niet vertrouwde. 'Eenmaal in het gebouw werd hij neergeslagen, waarna hij buiten bewustzijn raakte. Ook de hond van de beveiliger werd mishandeld en dit overleefde het dier niet', aldus de politie. Toen de beveiliger weer bij bewustzijn was, alarmeerde hij de hulpdiensten. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar de dader of daders. Heeft u in de nacht van maandag 28 februari op dinsdag 1 maart iets verdachts gezien in de omgeving van de Plesmanweg? Of heeft u op een andere manier informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn? Laat het de politie weten 0900-8844.

Categorie:
Provincie: