dinsdag, 13. december 2022 - 11:41

Vier aanhoudingen na woningoverval in Assen

politieagenten
Foto: Copyright FBF Frank van den Berg
Assen

Een 43-jarige man werd op maandagavond 12 december omstreeks 23:00 uur opgeschrikt door drie overvallers die zijn woning aan de Van Swinderenhof in Assen waren binnengetreden. Ze eisten goederen en mishandelen het slachtoffer.

Slachtoffer weet te ontkomen

Het slachtoffer raakte lichtgewond en wist na korte tijd te ontkomen aan de overvallers. De verdachten vertrokken met een geringe buit en vluchten in een grijze stationwagen in de richting van de Europaweg. Een toegesnelde buurtbewoner kwamaf op het hulpgeroep van het slachtoffer. Het slachtoffer en de buurtbewoner gingen in een auto achter de vluchtauto aan en kwamen uit bij een woning aan de Groenkampen. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse op deze locatie.

Vier aanhoudingen

In en rondom de woning aan de Groenkampen werden in totaal vier verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen (18 en 44 jaar) uit Assen, een 48-jarige vrouw uit Assen en een 39-jarige man uit Enschede. Onderzoek moet uitwijzen wat hun rol bij de overval is geweest.

In de nacht van maandag op dinsdag is de woning aan de Groenkampen doorzocht. In de woning van het slachtoffer is sporenonderzoek gedaan. Ook de vluchtauto van de verdachten is meegenomen voor onderzoek. De verdachten zitten vast en worden gehoord. Er wordt met het slachtoffer en getuigen gesproken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):