dinsdag, 26. september 2023 - 15:50 Update: 26-09-2023 21:46

Ook kinderen onder veertien gewonden bij zware botsing taxibus met lijnbus in Friesland

ambulances-ramp
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Berlikum

De politie kreeg dinsdagmiddag even na 14.30 uur een melding van een zwaar ongeval tussen een taxibusje en een lijnbus op de N383 nabij het Friese Berlikum. Bij het ongeval zijn veertien personen gewond geraakt waaronder ook kinderen. Het gaat om de inzittenden van zowel de lijnbus als van het taxibusje.
.

Hulpdiensten massaal ter plaatse

De hulpdiensten kwamen direct massaal ter plaatse om de gewonden medische hulp te bieden. Vanwege de omvang van het ongeval is daarvoor opgeschaald naar GRIP1. Daarbij kwamen meerdere ambulances naar de betreffende locatie evenals meerdere brandweerkorpsen. Volgens de politie zouden er personen mogelijk bekneld zitten. Ook is een Mobiel Medisch Team (MMT) met een traumahelikopter ter plaatse gekomen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De politie zal hier onderzoek naar doen.

Update 17.30 uur:

Er is inmiddels afgeschaald naar Grip 0. De verwondingen van de slachtoffers lopen uiteen. Vier personen raakten zwaargewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De weg is nog afgesloten. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: