zaterdag, 17. februari 2024 - 21:53 Update: 17-02-2024 23:11

ME ingezet bij rellen na confrontatie tussen twee groepen Eritreeërs in Den Haag

mobiel-eenheid-donker-aanhouding
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

In Den Haag is het zaterdagavond tot een confrontatie gekomen tussen twee groepen Eritreeërs.

Mobiele Eenheid

Twee geroepen Eritreeërs raakten op de Fruitweg met elkaar in gevecht. Daarbij zijn onder andere stenen gegooid. De politie greep in om de openbare orde te herstellen. De Mobiele Eenheid werd daarvoor ingezet. 

Politieauto's in brand gestoken

'Het is nog niet duidelijk of er aanhoudingen zijn verricht en/of er gewonden zijn gevallen. De burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, heeft toestemming gegeven voor de inzet van traangas. Dit is inmiddels ook ingezet om de openbare orde te herstellen. Tijdens de confrontatie werden ook twee politieauto's, twee personenauto's en een touringcar in brand gestoken.

Onveilig voor brandweer

Door de onveilige situatie was het voor de brandweer in eerste instantie niet mogelijk om bij de branden te komen. Later is het de brandweer gelukt om met beschermde voertuigen onder begeleiding van de politie de branden alsnog te blussen.

Update 22.50 uur: situatie onder controle

Na een grootschalige politie-inzet is de situatie op en rond de Fruitweg weer onder controle. Het zalencentrum is inmiddels ontruimd. De Fruitweg is nog aan beide kanten afgesloten en zal naar verwachting in de loop van de avond weer vrijgegeven kunnen worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: