donderdag, 4. juli 2024 - 17:02

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar geweldsincidenten Groningen

agenten-politieauto
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Groningen

De politie heeft onlangs twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een reeks geweldsincidenten in Groningen, Winschoten en Oude Pekela. Zo is op 3 juli in zijn woonplaats een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij vuurwapengebruik op 13 juli op het Marktplein in Winschoten. Daarnaast is op 19 juni een 20-jarige man uit Vianen aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident op het Marktplein in Winschoten en het veroorzaken van een explosie bij een pand in de Herestraat in Groningen, beiden op 12 juli vorig jaar.

De 16-jarige man uit Amsterdam, die op 3 juli is aangehouden, zit vast en hij zal worden verhoord over mogelijke betrokkenheid. De verdachte zit in beperkingen en dat betekent dat we als politie en Openbaar Ministerie op dit moment inhoudelijk verder niet op z'n zaak in kunnen gaan.

Impact op veiligheidsgevoel

Een serie explosies en schietincidenten in Groningen, Winschoten en Oude Pekela zorgde tussen 10 juli en 20 september vorig jaar voor veel maatschappelijke onrust en een grote impact op het veiligheidsgevoel. Er is nog steeds een zogeheten Team Grootschalige Opsporing (TGO) bezig met het onderzoek naar de verschillende incidenten. De politie houdt nog steeds rekening met één of meerdere onderlinge conflicten in het criminele circuit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: