donderdag, 13. april 2006 - 10:43

Sparta heeft lijfsbehoud in eigen hand

Sparta Rotterdam deed wat het moest doen: thuis winnen van RKC Waalwijk. De Rotterdammers hadden het moeilijk, maar konden uiteindelijk met 3-2 voldaan naar de kleedkamers van Het Kasteel.

Het duurde even voordat er wat leven in de wedstrijd kwam. Pas in de derde minuut van de blessuretijd in de eerste helft wist Hans van de Haar doel te treffen. Uit een vrije trap liet hij Sparta-doelman Rene Ponk kansloos met een snoeiharde uithaal.

De tweede helft was er een van veel strijd en doelpunten. De Waalwijkers namen de strijd wel wat erg letterlijk, wat resulteerde in twee penalty's voor de thuisploeg. Specialist Jason Oost wist wel raad met deze buitenkansjes. Tussendoor had ook RKC nog weten te scoren. Ze hadden daar wel de hulp voor nodig van Sparta-verdediger Steve Olfers die ongelukkig in eigen doel kopte.

Ivan Cvetkov tekende voor de winnende treffer. De 3-2 van de Bulgaarse spits zorgde voor een enorme ontlading bij iedereen met een Sparta-hart. Door de winst stijgt de ploeg naar de 15e plek op de ranglijst. Bij winst tegen ADO Den Haag aanstaande zondag zijn de Rotterdammers zeker van lijfsbehoud. Bij een gelijkspel of verlies tegen de Hagenaars en winst van NAC moet de ploeg van Wiljan Vloet zich op gaan maken voor de play-off wedstrijden tegen TOP Oss of AGOVV Apeldoorn.