zondag, 27. april 2014 - 16:42 Update: 03-07-2014 0:37

Ajax voor 33e keer landskampioen

foto van ajax | fbf
Amsterdam

(ElfVoetbal) Ajax is erin geslaagd om voor de eerste keer in de geschiedenis vier keer op rij de titel te veroveren. De Amsterdammers hadden genoeg aan een punt uit bij Heracles, 1-1.

Met veel pijn en moeite heeft Ajax zondag voor de 33e keer de landstitel veiliggesteld. De club uit Amsterdam sleepte zich op bezoek bij Heracles Almelo naar het benodigde puntje (1-1). De thuisclub mag door het gelijke spel ook volgend seizoen weer in de Eredivisie uitkomen.
In de slotfase was vooral te zien dat beide ploegen genoegen namen met een gelijkspel.

Zowel Ajax als Hercales speelde de bal minuten lang rond om deze stand gehandhaafd te houden. Piet Vink besloot om er ook geen tijd bij te trekken en floot na negentig minuten af.
Ajax kwam in de dertiende minuut op voorsprong door een schitterende uithaal van Lasse Schöne. De Deen eiste een vrije trap op en knalde de bal onderkant lat achter Remco Pasveer. Ajax was het nog niet vergeten dat ze in De Kuip werden zoek gespeeld. Vooral na de gelijkmaker van Simon Cziommer na 22 minuten was de onzekerheid toegeslagen bij de ploeg van Frank de Boer. Ajax ontsnapte aan een achterstond toen Mark Uth oog in oog kwam met Jasper Cillessen, maar de doelman verrichte de meest belangrijke redding van het seizoen.

De Amsterdammers verzuimde het zichzelf ook gemakkelijk te maken. Davy Klaassen kreeg de bal niet bij de volledig vrijstaande Schöne te krijgen. Kolbein Sigthorsson kopte op een goede positie net naast. Mikhail Rosheuvel was nog dichtbij de 2-1, maar wederom redde Cillessen op zijn inzet. Heracles is tevreden met het gelijke spel, want de club komt ook volgend jaar uit in de Eredivisie.