maandag, 26. september 2005 - 18:14

2 arrestatie's in ontvoeringszaak

Amsterdam

In het onderzoek naar de ontvoering van Claudia Melchers hebben de politie Amsterdam-Amstelland en het Openbaar Ministerie Amsterdam dinsdagochtend rond zeven uur in Gelderland twee arrestaties verricht. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om personen die worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering. Nadere bijzonderheden kunnen in het belang van het verdere onderzoek niet worden gemeld. Politie en OM sluiten niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.
Overigens hebben politie en OM eerder vandaag bevestigd dat Claudia Melchers tijdens haar ontvoering heeft vastgezeten in een woning in het vakantiepark Stroombroek in Braamt, Gelderland.

Hans Melchers, de vader van Claudia Melchers, looft een beloning uit van één miljoen US dollar voor de tip die leidt tot de opsporing en aanhouding van de ontvoerders van zijn dochter. 'Mijn doel met deze actie is het opsporingswerk van de politie met een flinke impuls te ondersteunen,' aldus Hans Melchers dinsdag. 'Iedereen in het criminele milieu moet weten dat ik nooit geld zal betalen aan het criminele tuig dat deze ontvoering op touw heeft gezet. Maar als het door dit tipgeld lukt om deze schurken achter de tralies te krijgen, is mij dat een miljoen dollar waard.'

De politie en het Openbaar Ministerie zijn van de actie in kennis gesteld. Deze week zullen in de landelijke dagbladen advertenties worden gepubliceerd met details over de wijze waarop de tips kunnen worden doorgegeven. Het speciale telefoonnummer waarop mensen zich kunnen melden is: 06 - 27 09 31 22. Het nummer is vanaf morgenochtend 27 september dagelijks van 10:00 uur tot 18:00 uur geopend.

Overigens houdt de familie Melchers ook de komende periode vast aan een zeer terughoudend persbeleid.

© BON
Provincie:
Tag(s):