dinsdag, 16. augustus 2005 - 8:11

‘Eerstejaars krijgt het fris’

Groningen

De komende week worden de eerstejaarsstudenten door de ouderejaarsstudenten wegwijs gemaakt in het Groninger uitgaanscircuit. Ging dat voorheen gepaard met overmatig drankgebruik, dit jaar houden de ouderejaars het fris. Speciaal hiervoor krijgen de doorgewinterde studenten een 'antidranktraining'.

Het initiatief komt van de Kommissie Eerstejaars Introductie (KEI). In het verleden heeft het overmatig alcohol gebruik onder eerstejaars tot gevaarlijke situaties geleidt. Volgens de J.Vellenga, voorzitter van KEI, moet duidelijk zijn dat als je geen drank wilt, je dat dan ook niet hoeft te bestellen. De Groningse introductie week begint aanstaande donderdag en duurt tot volgende week dinsdag.

Voor de oudejaarsstudenten is er een verplichte briefing waarin hen wordt uitgelegd wat de werking is van imitatie- en groepsgedrag. Medewerkers van KEI zullen tijdens de introductieweek nadrukkelijk in de stad aanwezig zijn.’Controle is natuurlijk onmogelijk, maar we willen wel ons beste doen om problemen te voorkomen’ Aldus Vellenga. © BON
Provincie:
Tag(s):