woensdag, 14. september 2005 - 15:29

‘GYM MOET’

Den Haag

Uit onderzoek van TNO Kwaliteit van Leven bleek woensdag dat slechts 3% van de kinderen tussen 6 en 11 jaar die in één van de tien onderzochte stadswijken wonen voldoende beweegt. De Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) organiseerde woensdagmiddag een beweegmanifestatie op het Plein in Den Haag. Daar werden tientallen sportieve activiteiten georganiseerd die het belang van goed en voldoende bewegingsonderwijs onderstrepen.

Aanleiding voor de dag was het voornemen van minister Van der Hoeven van Onderwijs om het verplichte minimum lesuren voor lichamelijke opvoeding los te laten. De vereniging is van mening dat het in deze tijd van groot belang is dat jongeren voldoende beweegtijd krijgen.

Juist vandaag verscheen een rapport van TNO dat slechts 3% van de kinderen tussen 6 en 11 jaar die in één van de tien onderzochte stadswijken wonen voldoende beweegt. Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen moeten kinderen jonger dan 18 jaar minimaal 60 minuten per dag tenminste matig intensief lichamelijk actief zijn.

©BON / Foto Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):