maandag, 22. augustus 2005 - 14:01

Buurtvolleybal-toernooi eindigt bijna in lynchpartij

Enschede

Een vriendschappelijk buurtvolleybal-toernooi op het Acaciaplantsoen in Enschede is zondagavond uitgelopen op een massale vechtpartij. De woede van de menigte richtte zich op twee gezinnen. Er werd geslagen, met flessen gegooid, ruiten aan diggelen gesmeten, en tot slot werd het huis van één van de gezinnen in brand gestoken. De politie moest onder bescherming van de ME uiteindelijk de zes gezinsleden ontzetten en in veiligheid brengen.

De ruzie speelde zich af tussen bewoners van de Berkstraat, Dennenweg en het Acaciaplantsoen. Een opa en zijn kleinzoon van een niet al te geliefd gezin kregen ruzie op straat. De kleinzoon gaf vervolgens zijn opa een klap en toen sloeg de vlam in de pan. Er vormde zich een menigte van zo'n 200 man op het plein. De sfeer bij aankomst van de politie was gespannen en bedreigend, veel aanwezigen hadden flink gedronken.

Tegen 22.30 werd er brand gesticht in één van de woningen van de gezinnen aan de Berkstraat. Tientallen agenten en ME'ers waren aanwezig toen de brandweer het vuur bluste en daarna de woning dichtspijkerde. Het opdringerige publiek bleef op de agenten schelden en beledigen.

Even later werd er nog een keer brand gesticht op een andere lokatie op het Acaciaplantsoen.'s Nachts on 01.00 uur keerde de rust pas enigzins terug. De politie sluit niet uit dat er later deze week nog aanhoudingen zullen volgen.

Foto's: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):