vrijdag, 21. oktober 2005 - 12:40

Investeren in energiebesparing

Middelburg

Voor woningeigenaren in Middelburg heeft de gemeente in samenwerking met de provincie Zeeland, DELTA NV en Wolter en Dros een onderzoek ontwikkeld om woningen te controleren op energiezuinigheid en veiligheid. 2000 Huiseigenaren van woningen in de gemeente die zijn gebouwd tussen 1910 en 1955 worden aangeschreven door de gemeente om te polsen of zij willen meedoen aan de actie. Huiseigenaren die geen brief ontvangen maar ook in een woning uit die periode wonen, kunnen contact opnemen met Daan Arkesteijn van de gemeente.

Het onderzoek richt zich onder meer op energiebesparing, de efficiëntie van bestaande apparatuur en de veiligheid van bijvoorbeeld de elektriciteits- en gas en waterinstallaties. Deelnemers ontvangen na het onderzoek een uitgebreid rapport met conclusies en aanbevelingen om de woning energiezuiniger te maken of de veiligheid te vergroten. Op de langere termijn kan zo het deelnamebedrag worden terugverdiend, bijvoorbeeld door de woning beter te isoleren.

In het projectpotje zit nog geld om 150 woningen tegen een tarief van 50 euro te controleren. De financiële middelen worden beschikbaar gesteld door DELTA NV, de gemeente Middelburg en de provincie Zeeland.

De actie geldt alleen voor huiseigenaren in de gemeente Middelburg.

© Bericht Gemeente Middelburg - Foto: Image After
Provincie:
Tag(s):