zaterdag, 6. augustus 2005 - 14:26

Nieuwe concurrent voor de iPod

Met de introductie van de Zen Vision heeft Creative een nieuwe concurrent op de markt gebracht voor de iPod photo. De Zen Vision beschikt over 30 GigaByte interne geheugen en een 3.6 inch SharpPix scherm die een resolutie van 640x480 pixels aankan.

De Zen Vision kan naast het afspelen van MP3 bestanden en fm-radio ook foto's en video's tonen. Deze bestanden kunnen direct van een compactflash kaartje gelezen worden. Creative beweert dat door het gebruik van de hoge resolutie SharpPix scherm de foto's scherper weergegeven kunnen worden dan als ze uitgeprint zouden worden. Verder kan je ook de Zen Vision gebruiken als kalender, om contactpersoonlijsten te onderhouden en om taken bij te houden. Alsof dat nog niet genoeg is kan je het apparaat ook nog synchroniseren met Microsoft Outlook.

Het luisteren van het muziek kan via een ingebouwde speaker of via oordopjes. Naast het opnemen van de ingebouwde fm-radio kunnen ook externe geluiden opgenomen worden via de ingebouwde microfoon. De Zen Vision maakt gebruik van USB2.0 om een verbinding met een computer te leggen.

Wie over deze alleskunner wil beschikken zal ongeveer 400 dollar moeten betalen.

© BON
Categorie:
Tag(s):