dinsdag, 23. augustus 2005 - 12:04

Strenge regels Klassieker

Vorige week hebben vertegenwoordigers van Ajax, Feyenoord en de KNVB een constructief overleg gehad met de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam. De aanleiding van het gesprek waren de aanbevelingen die het auditteam onder leiding van mevrouw Vliegenthart eerder deed naar aanleiding van de rellen bij Feyenoord-Ajax.

Om misdragingen van supporters in de toekomst te voorkomen is in gezamenlijkheid een aantal afspraken gemaakt. Zo wordt aan beide supportersgroepen een waarschuwing afgegeven.

Er is afgesproken dat de burgemeesters gebruik zullen maken van hun bevoegdheid om, bij een eerstvolgende misdraging waarbij sprake is van aantoonbaar gerelateerd supportersgeweld van één van de beide supportersgroepen, voor een periode van vijf jaar geen supporters meer over en weer toe te laten bij de wedstrijden Ajax- Feyenoord en Feyenoord-Ajax.

Voorts zijn door zowel Ajax als Feyenoord maatregelen genomen over de fouillering van supporters en zijn goede afspraken gemaakt over de taak- en rolverdeling op de supporterstreinen.

De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam hebben tevens aangegeven te zullen pleiten voor de komst van een strafrechtelijke meldplicht voor toekomstige raddraaiers. Het betaald voetbal is er al lange tijd van overtuigd dat een dergelijke maatregel kan bijdragen aan verdere afname van de overlast en een daling van de politie-inzet rondom voetbalwedstrijden.

Ajax, Feyenoord en de KNVB hechten eraan te melden bovengenoemde maatregelen van harte te ondersteunen.
Categorie:
Tag(s):