zaterdag, 8. oktober 2005 - 18:56

Wie heeft de moord gepleegd?

Leek

Zaterdag organiseerden de politie korpsen van Groningen, Friesland en Drenthe de Noordelijke Politie dag op het terrein van Landgoed Nienoord en het Familiepark Nienoord. Op dit terrein bevindt zich niet alleen de Borg van Nienoord maar ook het rijtuigenmuseum en het familiepark. Dus voor zowel de ouderen als de kinderen is er genoeg vermaak. De drie korpsen hebben voor deze locatie gekozen vanwege de entourage en de centrale ligging binnen de drie provincies. Voor de jeugd was er een speurtocht naar de dader van een ernstig misdrijf opgezet.

Grote publiekstrekkers zijn natuurlijk de spectaculaire demonstraties. Ook dit jaar zorgden de gezamenlijke Mobiele Eenheid, politie met honden van Fryslân, Groningen en Drenthe het team van "Blik op de Weg" daarvoor. Daarnaast werd een gecompliceerd ongeval in scène gezet, komt de trauma-helikopter en werd in samenwerking met het openbaar ministerie een rechtszitting nagespeeld. En wat te denken van de Duitse politie die met hun materieel langs kwamen.

Het was een dag voor het hele gezin. Daarom waren er een aantal activiteiten speciaal voor de jeugd. Bijvoorbeeld een jeugdplein met allerhande jeugdinstanties (zeker ook voor ouders interessant), een speurtocht naar de dader van een eng misdrijf met een prijs en spel attracties. De Nederlandse Politie Steelband zorgde voor de nodige muzikale intermezzo's. ©BON – foto’s: Martin Nuver
Provincie:
Tag(s):