zondag, 16. oktober 2005 - 12:36

Witte zakdoekjes voor Co Adriaanse

Na een 0-2 thuisnederlaag tegen Benfica zijn er voor Porto-trainer Co Adriaanse moeilijke tijden aangebroken in de Portugese havenstad. Ronald Koeman daarentegen zit in Lissabon weer vast in het zadel.

De beslissing in de wedstrijd in het Estadio Dragao viel in een tijdsbestek van vier minuten in de tweede helft, toen Nuno Gomes namens Benfica in de 59ste en 63ste minuut het doel trof met zijn 6de en 7de treffer van het seizoen.

De eerste thuisnederlaag in 15 jaar kwam hard aan bij FC Porto. In de 80ste minuut reageerde Bruno Bahia zijn frustraties af op doelpuntmaker Nuno Gomes, die hij eerst een doodschop verkocht en daarna een kopstoot. Scheidsrechter Batista had geen andere keus dan de verdediger van het veld te sturen. even later werd ook Leo van Benfica weggestuurd.

Het Estadio Dragao was toen al half leeg en veel van de overgebleven fans zwaaiden met witte zakdoekjes, als teken van ontevredenheid met de prestaties van hun trainer Co Adriaanse.