dinsdag, 9. mei 2006 - 13:32

€ 60.678,- voor kunstactiviteiten

Tilburg

In de tweede helft van dit jaar vinden in Tilburg allerlei creatieve en vernieuwende kunstactiviteiten plaats waarvoor de gemeente subsidie verleent in het kader van de incidentele kunstactiviteiten (IKA).

Wethouder Hugo Backx (Cultuur): “Met de subsidies willen we invulling geven aan Tilburg als stad van makers. In totaal ondersteunen we 16 initiatieven, van muziek tot dans tot film�. Zo brengen kunstenaar Rob Moonen en musicus Tom America met een filmcompositie een ode aan het stadsdeel Tilburg Noord en haar inwoners.

Tijdens de kermis vindt het project 'Het Museum van het Gemis' plaats, waarbij het kermispubliek geconfronteerd wordt met hedendaagse, toegankelijke en aan de kermis gerelateerde kunst van Simon Haen, Guus Voermans en Hans Muller.

In september vindt het Festival Zuid bij Zuidwest plaats, een jaarlijks terugkerend festival met jonge, talentvolle en vernieuwende artiesten. De stichting Zesde Kolonne voert in oktober in de Nieuwe Vorst de voorstelling 'Fifteen Minutes' van Barbara Mullin op.

In december houdt Sander van Bussel in popcentrum 013 een theatrale expositie waarin pop- en rockmemorabilia de hoofdrol spelen. De stichting Traum-A voert vanaf het eind van het jaar tot eind 2007 'De Zolder' op, een danstheatervoorstelling met gebruik van nieuwe media als animatie en projecties. Dit zijn slechts zes voorbeelden van de 16 activiteiten waaraan de gemeente subsidie verleent.

Met de IKA-subsidies wil de gemeente culturele activiteiten stimuleren en promoten waarvan een positieve, vernieuwende en versterkende werking uitgaat. Kunstenaars kunnen twee keer per jaar subsidie aanvragen. Aan 16 kunstactiviteiten die in de tweede helft van 2006 plaatsvinden, verleent de gemeente subsidie. In totaal gaat het hier om een bedrag van € 60.678,-. Twee onafhankelijke externe commissies, één voor de podiumkunsten en één voor de beeldende kunst, geven advies. De commissie Beeldende Kunst ontving in totaal achttien aanvragen en adviseerde positief over tien. De commissie Podiumkunst en Kleine Festivals heeft tien aanvragen ontvangen en adviseerde positief over zes aanvragen.
Provincie:
Tag(s):