woensdag, 15. maart 2006 - 8:37

Auto knalt tegen drie bomen

Mussel

Dinsdagmiddag even voor twee uur raakten op de Musselweg tussen Mussel en Onstwedde, drie voertuigen betrokken bij een ongeval. Alle drie de auto’s reden dicht achter elkaar in de richting van Onstwedde. Een van de bestuurders wilde zijn voorligger inhalen maar merkte te laat op dat hij op dat moment zelf werd ingehaald en botste op zijn passant.

Na een stuurcorrectie, raakte hij met zijn rechtervoorkant een boom, die door midden brak, maakte een zijwaartse salto waarbij de auto op zijn kop een tweede bom raakte. De auto stuiterde de kop het naast gelegen fietspad op en raakte daar nog een derde boom. Waarschijnlijk is het zijn geluk geweest dat hij in zo’n solide auto reed wand de bestuurder bleef ongedeerd. Zijn auto was total-loss.

Een van de auto reed ook het taluud af en belande tegen het hek van een woning waarbij de brievenbus sneuvelde. De andere auto had relatief weinig schade. Beide bestuurders raakten licht gewond.

De brandweer van Stadskanaal die voor de hulpverlening ook was opgeroepen en met twee auto’s waren uitgerukt konden tijdens het aanrijden weer terug keren. Bergingsbedrijf Keizer heeft de auto afgesleept. Het overige verkeer onder vond weinig hinder van dit ongeval.
Provincie:
Tag(s):