zondag, 15. januari 2006 - 0:28

AZ wint van zwak Heracles

AZ heeft zich weer naast Feyenoord op de ranglijst genesteld. De ploeg van trainer Louis van Gaal was in Almelo met 0-2 te sterk voor Heracles.

De openingsfase was veelbelovend. Maar nadat Denny Landzaat de Alkmaarders in de zesde minuut op voorsprong kopte, was er tot de rust nog weinig reden tot opwinding in het Polman Stadion.

Pas laat in de tweede helft kwam het duel enigszins op gang. Na ruim een uur dacht Sota Hirayama de bal in een leeg doel te koppen, maar Joris Mathijsen voorkwam de gelijkmaker met een uiterste krachtinspanning. Het was het hoogtepunt van een zwak offensief van de thuisploeg. Een kwartier voor tijd werd alle Almelose hoop de kop ingedrukt. Een prachtige diepe bal van Landzaat werd op waarde geschat door Kenneth Perez, die met een fraaie schijnbeweging zijn tegenstander afschudde en de bal bekeken achter doelman Martin Pieckenhagen knalde.

Even leek Heracles de spanning nog terug te brengen in de wedstrijd. Maar Henk Timmer maakte een miraculeuze redding op een inzet van Stefaan Tanghe, die debuteerde bij de Almeloërs. Het was meteen het laatste wapenfeit van de thuisploeg.