donderdag, 27. april 2006 - 11:11

Boegbeeld verlaat Natuur en Milieufederatie Utrecht

Utrecht

Directeur Nico Papineau Salm van de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) verruilt per 1 mei de provincie Utrecht voor de stad Amsterdam. Daar wordt hij stadsdeelvoorzitter en wethouder van het stadsdeel Zeeburg. Afgelopen vier jaar was hij daar al lid en voorzitter van de deelraad.. De komende periode zal de huidige adjunct-directeur, Joris Hogenboom, de functie van directeur waarnemen. De Raad van Toezicht is een procedure gestart om in de ontstane vacature te voorzien.

Met Nico Salm aan het roer heeft de milieufederatie een duidelijke stem gekregen in het natuur- en milieubeleid van de provincie Utrecht, gemeenten en andere maatschappelijke organisaties. Op een bevlogen en constructieve manier werkte hij samen met deze organisaties, waarbij hij als dat nodig was, de confrontatie niet schuwde.

Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld in een goede samenwerking tussen de provinciale en lokale natuur- en milieuorganisaties. Ook is Nico Salm zeer nauw betrokken geweest bij het proces van een nauwere samenwerking tussen de 12 provinciale milieufederaties en de samenwerking met de landelijke stichting Natuur en Milieu.
Provincie:
Tag(s):