donderdag, 16. maart 2006 - 19:21

Boomfeestdag in Ten Boer op 22 maart

Ten Boer

De gemeente Ten Boer viert ook dit jaar weer de Nationale Boomfeestdag. Door het hele land zullen er in meer dan 200 gemeentes bomen worden geplant door schoolkinderen. In Ten Boer zullen op 22 maart ’s morgens om 10.00 meer dan 100 kinderen van de basisscholen De Fontein, De Huifkar en de Poort bomen gaan planten op het nieuwe landschapspark tussen de Rijksweg en het Ten Boerster bos.

Ook Burgemeester Pot zal dan met de laarzen in de modder staan. Zij zal samen met de kinderen een boom planten en een bord met de naam van het bos onthullen.

De boomfeestdag is altijd een groot feest voor de kinderen die er aan mee mogen doen maar ook voor de volwassenen die er een bijdrage aan kunnen leveren. De buitendienst van de gemeente zal samen met de firma Donker de kinderen helpen bij het planten. Daarnaast hebben Golden city, Bol Ten Boer, Poel & Boss, Roorda & Veldman, Friso en Blue Mule een bijdrage geleverd in het mogelijk maken van deze dag. Een mooie vorm van publiek-private samenwerking.

Om rond de boomfeestdag ook op andere manieren met bomen bezig te zijn ontvangen de scholen een pakket met als thema ‘Bomen en Spelen’ waarin een heleboel tips voor leuke spelactiviteiten staan die met bomen te maken hebben.
Provincie:
Tag(s):