maandag, 12. juni 2006 - 13:27

Deventer Ziekenhuis is baby friendly hospital

Deventer

Het Deventer Ziekenhuis heeft vorige week het borstvoedingscertificaat gehaald en mag zich nu baby friendly hospital noemen. De kraam- én kinderafdeling van het ziekenhuis voldoen beide aan de hoge internationale kwaliteitseisen voor borstvoeding.

Binnen het ziekenhuis is in 2003 een project gestart om de begeleiding en ondersteuning van ouders bij het geven van borstvoeding op een hoog kwaliteitsniveau te krijgen. De ambitie was, om als ziekenhuis te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef. De Stichting Zorg voor Borstvoeding, die de certificering in Nederland mag toekennen, heeft het Deventer Ziekenhuis het borstvoedingscertificaat verstrekt.

Het ziekenhuis is er trots op dat zij daarmee het 10e ziekenhuis in Nederland is die dit internationale certificaat heeft behaald. Ook zijn zij het 4e ziekenhuis die dit certificaat voor zowel de kraam- als kinderafdeling hebben behaald.

In het kader van de certificering is door de stichting Zorg voor Borstvoeding onderzoek gedaan onder zwangeren, moeders van de kraam- en neonatologieafdeling, kinderartsen, gynaecologen en verpleegkundigen van beide afdelingen.
Het borstvoedingsbeleid is goed beschreven en geïmplementeerd. Kwaliteitsverbetering wordt voortdurend nagestreefd. Binnen de regio is eveneens een goed samenwerkingsverband met Borstvoeding Natuurlijk, verloskundigen, huisartsen en thuiszorgorganisatie Carinova.
Provincie:
Tag(s):