dinsdag, 7. november 2006 - 16:09

Docent Mondzorgkunde wint VMTI-stipendium

Groningen

Psychologe en mondhygiënist Yvonne Werkhoven heeft tijdens het lustrumcongres van de Vereniging Medisch Tandheelkundige Interactie het VMTI-stipendium ontvangen voor het onderzoek ‘Cross-culturele determinanten van mondzorggedrag.’ De beurs van € 2.500,- werd uitgereikt in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Hoe kijken verschillende culturen tegen mondgezondheid aan? Deze vraag komt aan bod in het onderzoek ‘Cross-culturele determinanten van mondzorggedrag’, waarvoor Yvonne Werkhoven het VMTI-stipendium ontving.

Het onderzoek heeft als insteek welke psychologische oorzaken mondgezondheid beïnvloeden. Werkhoven wil -behalve vanuit de westerse cultuur- ook vanuit andere culturen bekijken wat voor invloed mondgezondheidsgedrag heeft op de kwaliteit van leven.

Tijdens het congres lichtte zij dit toe: ‘Het onderzoek richt zich op wat mensen zelf belangrijk vinden. Een wit gebit bijvoorbeeld is niet in alle culturen de norm. Met de resultaten van het onderzoek hopen we gerichte gedragsbeïnvloeding te ontwikkelen om mondgezondheid te bevorderen.’
Provincie:
Tag(s):