vrijdag, 15. december 2006 - 15:44

Erotische wintersalon in Forma Aktua

Groningen

Na de warmste herfst in drie eeuwen, wordt in Forma Aktua op 23 december de heetste winter ooit in Groningen ingeluid!
De winter is traditiegetrouw het seizoen waarin galeries een ruime keus aan kunstenaars exposeren in een zogehete wintersalon. Forma Aktua pakt dit jaar groots uit met een prikkelend thema. Maar liefst 16 kunstenaars stellen hun meest erotische werk tentoon in de galerie in de Nieuwstad 10.

Wat kan de bezoeker verwachten? De expositie zal op zaterdag 23 december om 17.00 uur feestelijk en toepasselijk worden geopend door kamerverhuurster van de Nieuwstad Margreet. Het werk varieert enorm; van de grafische tietenberg van kunstenares Caroline Trautner tot de speelse
hondensculptuur van Pablo Hoving. Cartooneske piemels van Pieterke V hangen naast poëtisch sensueel werk van Ina Sousa. Laatstgenoemde zal overigens haar fotogedichten op de opening zelf komen voordragen.

Het belooft een uitgelaten spel van verborgen erotische symbolen en expliciete seksuele taferelen te worden dat de donkere winterdagen een maand lang zal verwarmen. Iedereen is van harte welkom op de opening op zaterdag 23 december om 17uur. De tentoonstelling zal nog tot 25 januari te bezichtigen zijn.
Provincie:
Tag(s):