dinsdag, 7. februari 2006 - 12:27

Gerd Leers rapt met Heideroosjes

Maastricht

Burgemeester Leers van Limburgse Hoofdstad heeft samen met de Horster punkband Heideroosjes een single opgenomen. Het lied getiteld ‘Da’s toch dope man!’ pleit voor regulering van het softdrugsbeleid en is dinsdag gepresenteerd in de Muziekgieterij in Maastricht.

‘Het begon als een grapje’ aldus Heideroosjes-zanger Marco Roelofs. ‘Wij zagen in de media dat burgemeester Leers het softdrugsbeleid hypocriet noemde. Daar zijn wij het mee eens en ik vind het stoer dat Leers dit standpunt openlijk inneemt’.

De zanger stuurde een mailtje naar de burgervader waarin hij muzikale hulp aanbood. ‘Ik dacht: daar horen we nooit iets op terug maar tot onze verbazing mailde Leers meteen terug en wilde hij graag praten’. Het gevolg? Roelofs schreef een tekst, maakte er met de Heideroosjes een lied van en onlangs stond burgemeester Leers in de studio zijn tekst in te rappen.

De burgemeester heeft het idee van de Heideroosjes omarmd, omdat de boodschap van Maastricht bij zoveel mogelijk mensen moet aankomen: ‘Wij steken onze nek uit, omdat wij in onze stad veel overlast ondervinden. De problematiek van de illegale achterdeur van de coffeeshops, waardoor teelt en handel oncontroleerbaar zijn en vooral in criminele handen liggen, moet opgelost worden. Het is goed dat zoveel mogelijk mensen, ook jongeren, daarover nadenken. Een populaire band als de Heideroosjes is dan natuurlijk een fantastische partner om dit voor het voetlicht te brengen’, aldus burgemeester Leers.

Hij wijst er nog een keer op dat hij geen voorstander is van het gebruik van (soft) drugs en dit absoluut niet wil propageren. Maar net zoals de verkoop aan regels is gebonden, zou je dat ook met de teelt en de handel kunnen doen. Daardoor haal je het uit de greep van de criminele circuits.
Of, zoals hij het in het lied zegt:

‘Ik zeg: reguleer, dan kun je wetten maken.
En besparen we de samenleving vele dure knaken.
Duidelijk beleid, daar kun je mee werken
Neem de proef maar op de som, dan zullen we ’t merken!’

Het lied “Da’s toch dope Man!� is gratis te downloaden via www.heideroosjes.com en www.maastricht.nl . Daar is ook de clip te zien, die van dit plaatje gemaakt is.
Provincie:
Tag(s):