zondag, 10. december 2006 - 15:39

Inbreker breekt heup, dijbeen en pols

Hoofddorp

Een 17-jarige jongen uit Hoofddorp is vrijdagavond om 20.00 uur door de politie aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning bij Graan voor Visch. De jongen raakte gewond toen hij op de vlucht was na te zijn ontdekt in een woning.
Daarbij brak hij zijn heup, dijbeen en pols.

Bij thuiskomst zag de 54-jarige eigenaar van de woning dat zijn achterdeur was opengebroken. Voor de deur lag een tas daarin inbrekersgereedschap. In de woning was het een behoorlijke ravage. Toen de man binnen de politie wilde bellen trof hij twee jonge inbrekers aan.

Eén van hen wist razendsnel naar buiten te glippen, de andere jongen rende naar boven en trachtte via de dakkapel aan de achterzijde naar buiten te komen. Daarbij is hij naar beneden gevallen en heeft zijn heup, dijbeen en pols gebroken. Om zijn nek hing nog een fototoestel die hij zojuist had gestolen.

De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. In de directe omgeving van de woning stonden nog vier jongens te wachten die hoogstwaarschijnlijk ook bij de inbraak betrokken waren, maar konden vluchten. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):