woensdag, 10. mei 2006 - 19:17

Inbrekers bang voor politiehond

Nijmegen

Twee Nijmegenaren, respectievelijk 25 en 34 jaar, zijn vannacht aangehouden op een bedrijfsterrein aan de Dr. De Blecourtstraat nadat zij doodsbang voor de politiehond achter een stapel hout vandaan kwamen. Woensdagmorgen, rond 00.50 uur zag een getuige twee mannen over een hek van een bedrijfsterrein klimmen.

Hij belde de politie die op onderzoek uitging. De agenten hadden een politiehond bij zich. Die werd ook over het hek gezet en samen met de hondengeleider gingen zij het bedrijfsterrein op.

Met behulp van een zaklantaarn controleerde de agent of er ook iets aan het bedrijfspand opengebroken was totdat ineens de hond vol aan de halsband begon te trekken en in volle vaart vooruit wilde. Kennelijk had de hond een spoor geroken en wist hij waar hij heen wilde. Nog voordat de agent ook maar iets geroepen had kwamen er twee mannen achter een stapel hout vandaan. Zij hielden hun armen en handen omhoog en smeekten de agent de vervaarlijk blaffende en grommende hond uit hun buurt te houden.

De beide verdachten verleenden alle medewerking aan hun aanhouding als de hond maar uit hun buurt bleef. Er was blijkbaar nog niets opengebroken. Tegen hen, bekenden van de politie, wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):