donderdag, 21. december 2006 - 19:08

Jongeman valt meisjes lastig in Enschede

Enschede

In de afgelopen weken zijn bij de politie twee gevallen bekend geworden waarbij twee jonge meisjes seksueel lastig zijn gevallen door een jongeman op een fiets. De politie heeft het vermoeden dat er mogelijk meer meisjes dan wel vrouwen door deze jongen zijn benaderd. Dit maakte de politie Twente vandaag bekend.

In de beide gevallen die nu bekend zijn gaat het vermoedelijk om dezelfde jongen, zo meldt de politie.

De jongen is rond de 18 jaar oud en is waarschijnlijk of van Turks dan wel Marokkaanse afkomst. Beide keren droeg hij een zwart jack met een bontkraag en een capuchon en reed op vermoedelijk een zogenaamde omafiets. Bij het benaderen van de meisjes droeg hij de capuchon over zijn hoofd.

Op vrijdag 1 december werd een 14-jarig Enschedees meisje door de jongen lastig gevallen op de Wethouder Elhorststraat in de wijk het Boswinkel in Enschede. Op maandag 18 december gebeurde dat bij een 12 jr. meisje, ook uit Enschede, op het fietspad tussen het Boswinkel en het Ruwenbos.

De jongen fietste de meisjes achterop, raakte hen aan en deed hen seksueel getinte voorstellen.
Zoals gezegd hebben de politiemensen die met het onderzoek bezig zijn de indruk dat er mogelijk meer meisjes en vrouwen zijn die door de jongen op dezelfde wijze zijn benaderd.
Provincie:
Tag(s):