donderdag, 29. juni 2006 - 9:14

Kapelle pakt overlast jongeren aan

Kapelle

Naarmate de weersomstandigheden beter worden, nemen de klachten over overlast door jongeren toe. In de kern Kapelle concentreert de overlast zich met name in het centrum rond de winkels, bij het station en in de omgeving van het sportcentrum aan de Vroonlandseweg. In Wemeldinge wordt de meeste overlast veroorzaakt bij het Sluisplateau en rond het Dorpsplein.

De klachten houden verband met geluidsoverlast door luid spelende radio’s, het rijgedrag: auto’s die met piepende banden af- en aanrijden en scheuren met opgevoerde brommers die 90 tot 100 kilometer per uur rijden.

Ook het drank- en drugsgebruik op de openbare weg veroorzaakt overlast. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Kapelle is alcoholgebruik op straat, binnen de bebouwde kom verboden. De politie gaat dit probleem hard aanpakken met een lik-op-stukbeleid.

Personen die overlast veroorzaken krijgen direct een boete, variërend van €50,- tot €75,-. Deze moet meteen worden betaald. Wanneer dit niet mogelijk is wordt er proces verbaal opgemaakt en moet de verhoog-de boete later alsnog worden betaald. Voor jeugdigen tussen de 12 en 16 jaar bestaat de mogelijkheid ze door te sturen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.
Provincie:
Tag(s):