dinsdag, 17. oktober 2006 - 19:58

Kettingbotsing rijksweg A-58

Tilburg

Dinsdagmorgen heeft zich omstreeks 09.13 uur een verkeersongeval voorgedaan op Rijksweg A-58 in de richting Eindhoven ter hoogte van de afslag Moergestel / Oisterwijk. Er waren vier personenauto’s en een vrachtauto bij betrokken. De vrachtauto reed achterop een personenauto waarna een kettingbotsing ontstond. Een 34-jarige Bredanaar raakte licht gewond.

Uit het voorlopige onderzoek komt naar voren dat de bestuurder van de vrachtauto, een 52-jarige Bredanaar, op de rechterrijstrook reed op cruise control. Hij kreeg last van de laagstaande zon en wilde zijn zonnebril pakken dat ergens boven hem in een vakje lag. Toen hij weer opkeek zag hij dat het verkeer voor hem vanwege een file afremde. Hij week nog uit naar rechts maar kon een aanrijding met de voor hem rijdende auto, bestuurd door een 54-jarige Bredanaar, niet meer voorkomen. Hierdoor ontstond een kettingbotsing.

De betrokken personenauto’s raakten zwaar beschadigd. Een andere automobilist wiens voertuig werd aangereden, een 34-jarige Bredanaar, werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek alleen een schaafwond te hebben. Ook de auto’s van een 21-jarige vrouw uit Etten-Leur en een 28-jarige man uit Gemert werden beschadigd.

Rijkswaterstaat kwam ter plaatse en heeft de ontstane groeven in de weg gerepareerd. Er ontstond door het ongeval een file. Verkeer in de richting Eindhoven werd omgeleid.
Provincie:
Tag(s):