zondag, 3. september 2006 - 10:07

Koninklijke Erepenning voor Bloemencorso Eelde

Eelde

Het Bloemencorso Eelde is onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. Commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe, Relus ter Beek, overhandigde namens Hare Majesteit de Koningin de onderscheiding en de daarbij behorende oorkonde aan voorzitter André Ensing. De Koninklijke Erepenning wordt verleend aan verenigingen en instellingen die tenminste vijftig jaar bestaan en zich op een bijzondere manier hebben onderscheiden.

Ter Beek zei, dat het Bloemencorso Eelde de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van de grootste, jaarlijks terugkerende culturele openluchtmanifestaties in Noord-Nederland. “Dat vind ik niet alleen als beschermheer van het corso, maar dat vindt de onafhankelijke vakjury die het Bloemencorso Eelde ieder jaar opnieuw beoordeelt�. Hij roemde het evenement als het ‘kleurrijke visitekaartje’ van Drenthe.

Het Bloemencorso Eelde wordt dit jaar voor de vijftigste keer gehouden en heeft als motto ‘Festival der continenten’. De Koninklijke Erepenning wordt in Drenthe voor de tiende keer uitgereikt. De eerste keer was dat in 1967 toen de Christelijke Gymnastiekvereniging UDI in Assen de onderscheiding kreeg toegekend.
Provincie:
Tag(s):