donderdag, 30. november 2006 - 10:15

Man aangehouden na valse 112 melding en autodiefstal

Leeuwarden

Woensdag is een 28-Jarige inwoner van Sint Nicolaasga in een wijkgebouw aan de Verdistraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht een auto te hebben gestolen en een valse 112 melding te hebben doorgegeven.

De man had vanaf het station diverse keren de meldkamer gebeld met de melding dat er een schietpartij gaande was. Meerdere agenten gingen ter plaatse, maar als snel bleek het te gaan om valse meldingen. Op het station was namelijk niks aan de hand. De inwoner van Sint Nicolaasga had inmiddels het station verlaten en bleek in een gebouw aan de Verdistraat te zitten.

In het wijkgebouw was net een bijeenkomst gaande. Een aanwezige vertrouwde de man niet en waarschuwde de politie. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de verdachte aan. Hij bleek in het bezit te zijn van 16 gram speed. Dit is in beslaggenomen. Ook de auto, die eerder die dag door de man was gestolen in Mantgum, werd in beslaggenomen evenals twee telefoons.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Zijn psychische gesteldheid zal worden beoordeeld.
Provincie:
Tag(s):