woensdag, 30. augustus 2006 - 12:14

Man met gestolen auto probeert agent aan te rijden

Enschede

Afgelopen zaterdag werd er een woninginbraak gepleegd aan de Olieslagweg in Enschede. Bij deze inbraak werden o.a. de autosleutels weggenomen van een auto van de 33-jarige bewoonster. Met behulp van deze sleutels werd ook de auto ontvreemd.

Dinsdagavond werd de auto rond 18.00 uur gesignaleerd op de Parkweg in Enschede. Politiemensen gaan achter de auto aan en willen, wanneer de auto voor de verkeerslichten op de Lambertus Buddestraat stil staat, de bestuurder controleren.

Bij het zien van de politiemensen lukt het de bestuurder om tussen de andere wachtende auto’s door, weg te rijden. Een van de politiemensen die voor de auto staat probeert hij daarbij omver te rijden. De agent weet opzij te springen en voorkomt daarmee dat hij wordt aangereden.

De achtervolging wordt ingezet waarbij de man op de Agolstraat tegen de muur van een onderdoorgang botst. De verdachte, een 31-jarige man uit Hengelo, kan daar worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.
Provincie:
Tag(s):