maandag, 25. december 2006 - 12:57

Meerdere straatroven in Zuid-Limburg

Maastricht

In Zuid-Limburg hebben afgelopen weekend een vijftal straatroven plaatsgevonden. Bij één beroving werd gebruikt gemaakt van een vuurwapen, zo meldt de politie.

In Heerlen beroofden vrijdagavond hebben rond 22:00 uur drie mannen een groep van vier jongens. Dit gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen.

In Simpelveld vonden zaterdagavond kort na elkaar twee berovingen plaats op de Vroenhofstraat. Twee vrouwen van 72-jarige en 46-jarige leeftijd werden hiervan het slachtoffer. Hierbij werd in één geval een tas buit gemaakt en in het andere geval kon het slachtoffer voorkomen dat haar tas werd meegenomen.

In Sittard werd in de nacht van zaterdag op zondag een 54-jarige man rond 0.30 uur op de Limbrichterstraat beroofd door vier mannen. De man liep na een cafébezoek naar huis en werd door de vier aangesproken. Het slachtoffer kreeg plotseling een klap en werd door het viertal beroofd.

Ook in Maastricht werd in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige vrouw slachtoffer van een beroving. De vrouw was onderweg naar huis, toen ze plotseling een aantal personen achter zich hoorde rennen. Op de Oude Molenweg werd ze tot stilstand gebracht door twee personen, die haar dwongen haar bezittingen af te geven. Hierbij zijn ze er met de tas van het slachtoffer vandoor gegaan.

De politie onderzoekt de berovingen.
Provincie:
Tag(s):