dinsdag, 26. december 2006 - 9:44

Met kerst de cel in

Alkmaar

De politie in Alkmaar heeft zondag 24 december 4 personen aangehouden die nog een vervangende hechtenis tegoed hebben of een straf uit moeten uitzitten. De vier zullen tijdens de kerst dus in de cel moeten doorbrengen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Politiemensen die tijdens de voetbalwedstrijd AZ-NEC van zondag 24 december zijn ingezet om voor en na de wedstrijd de orde te handhaven hebben zich tijdens de wedstrijd gericht op voortvluchtigen en wanbetalers. In het kader van het zo efficiënt mogelijk inzetten van politiemensen is het tegenwoordig gebruikelijk om tijdens de wedstrijd andere taken op te pakken, zoals een verkeerscontrole. Dit wordt ook wel ‘multitasking’ genoemd.

Afgelopen zondag werd, zoals eerder in een persbericht aangekondigd, een onderzoek ingesteld naar notoire wanbetalers die nog geldboetes hadden open staan en naar gedetineerden die niet van verlof terugkeerden.
Gecontroleerd werd ondermeer in de plaatsen Alkmaar, Heerhugowaard, Graft de Rijp en de Langedijk.

De resultaten waren als volgt: 24 adressen werden gecontroleerd. Bij 12 adressen in Alkmaar werd niemand aangetroffen, mogelijk omdat de politie vooraf heeft gewaarschuwd voor deze actie. In Heerhugowaard werden twee personen aangehouden, één in Sint Pancras en één in Graft de Rijp. Deze vier personen werden in de cel gezet omdat ze nog een vervangende hechtenis tegoed hebben of een straf uit moeten uitzitten. Twee anderen hebben een geldboete betaald.
Provincie:
Tag(s):