woensdag, 1. maart 2006 - 13:51

Mogelijk 'Waste to Energy' installatie in Delfzijl

Delfzijl

Het Duitse bedrijf BKB Aktiengesellschaft gevestigd in Helmstedt, Niedersachsen, onderzoekt op dit moment of de bouw van een 'Waste to Energy'-centrale (van afval naar energie) voor voorbewerkt bedrijfsafval op het bedrijventerrein Oosterhorn in Delfzijl te realiseren is. Deze bestaat uit een combinatie van een fvalverbrandingsinstallatie met daaraan gekoppeld elektriciteitsopwekking en warmteproductie (stoom).

De investering heeft bij realisering de omvang van ongeveer 120 miljoen euro. De provincie Groningen publiceert deze week de startnotitie van het milieueffectenonderzoek.

De bouw van de afvalverbrandingsinstallatie zou een bijdrage kunnen leveren aan de duurzame oplossing voor de energielevering in het industriegebied Oosterhorn (250 duizend ton afval levert 24 megawatt stroom, daarnaast wordt per uur 25 tot 30 ton stoom geproduceerd). De bouw van de centrale zal een nieuwe economische impuls zijn voor het gebied. Verwacht wordt dat met dit project ongeveer 50 directe arbeidsplaatsen gecreëerd worden. Daarnaast wordt verwacht dat het tot 100 indirecte arbeidsplaatsen oplevert, niet alleen op de korte termijn door de bouw van de installatie maar ook langdurig zoals in de transport- en onderhoudssector.
Provincie:
Tag(s):