dinsdag, 11. juli 2006 - 18:28

Montoya vertrekt meteen, De la Rosa maakt seizoen af

Juan Pablo Montoya heeft een dag na zijn bekendmaking volgend jaar in de NASCAR-series uit te komen, zijn spullen gepakt en het team van McLaren verlaten. De Colombiaan zegt toe dat het besluit in goed overleg tot stand is gekomen. Montoya zal de resterende tijd gaan doorbrengen met zijn gezin. Pedro De la Rosa zal het seizoen afmaken als vervanger van Montoya.

“Ik weet dat het een moeilijke overgang zal zijn, maar ik ben erg enthousiast over de kans om aan het NASCAR-kampioenschap deel te nemen. Ik heb veel plezier gehad in de Formule 1 en ik ben erg dankbaar voor de kans die ik krijg om mij te richten op mijn privé-leven en mijn toekomst�, zo maakt Montoya bekend.

Teambaas Ron Dennis van McLaren: “We hebben toegezegd dat met de vele dingen die momenteel gebeuren in Juan Pablo’s leven, hij er even tussenuit moet gaan en zich optimaal moet voorbereiden, zowel persoonlijk als professioneel.�

De resterende acht races zal Pedro De la Rosa achter het stuur kruipen van de tweede McLaren. De laatste keer dat de Spanjaard deelnam aan de race op zondag was tijdens de Grand Prix van Bahrein, vorig jaar.
Categorie:
Tag(s):