maandag, 4. september 2006 - 10:50

Motoragent rijdt kind aan bij vechtpartij tijdens feest

Leeuwarden

De politie heeft zondag een 31-jarige man uit Leeuwarden aangehouden in verband met wapenbezit tijdens een vechtpartij op het Piet Kramerplein in Leeuwarden.

Daarbij trok een man, de verdachte, een mes. Hij werd door omstanders tegengehouden en liet het mes vallen. Daarop pakte hij een kapotgeslagen bierfles en liep wederom in de richting van de ruzie.

De man werd door de politie aangehouden en gepepperd om te voorkomen dat hij de bierfles als wapen zou gaan gebruiken. De verdachte verzette zich hevig en omstanders probeerden te voorkomen dat de politie de man mee kon nemen.

Diverse eenheden van de politie kwamen ter assistentie ter plaatse. Eén van hen, een politieman op de motor, raakte in het aanrijden een 10-jarig kind uit Leeuwarden. De jongen is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Hierop keerde de oploop zich tegen de motorrijder.

Nadat de verdachte zijn verzet staakte en meerdere agenten ter plaatse waren, kon de verdachte afgevoerd worden en keerde de rust enigszins terug. Het is nog onbeked wat de aanleiding van de vechtpartij is geweest. De verdachte is voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten.
Provincie:
Tag(s):