donderdag, 30. maart 2006 - 12:01

Motorrijder Kon.Marechaussee bijna van de weg gereden

De Lutte

Donderdag 30 maart omstreeks 04.00 uur werd door een medewerker van de Koninklijke Marechaussee gemeld dat hij achter verdachten aanzat. De medewerker had bij de grensovergang De Lutte gestaan toen vanuit Duitsland een auto met twee inzittenden naderde. Hij was er met de motor achteraan gereden teneinde het voertuig en de inzittenden te controleren. Die negeerden echter het stopteken en gingen er met hoge snelheid vandoor.

De motorrijder volgde daarop de auto tot in Lonneker. Op de A1 had de bestuurder van de auto met een enorme snelheid gereden en had hierbij de verkeersveiligheid ernstig in gevaar gebracht. Ook had de bestuurder geprobeerd de motorrijder van de weg te rijden. Op het moment dat deze links naast de auto reed, had de bestuurder van de auto plotseling naar links uitgeweken. Ook had de automobilist op een gegeven moment vol op de rem gestaan op het moment dat de motorrijder achter hem reed. Gelukkig kon de motorrijder de auto ontwijken.
In Lonneker zetten de verdachten de auto aan de kant, stapten uit en renden weg.

Na de melding kwamen politieagenten de Marechaussee te hulp. Een politiehond pakte op een gegeven moment een spoor op en leidde zijn baas naar een van de verdachten zodat die aangehouden kon worden.
Het gaat hierbij om een 19 jarige man uit het Duitse Holtnighausen. Onduidelijk is nog of hij de auto heeft bestuurd. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Van de tweede dader ontbreekt nog elk spoor.
De auto is afgesleept en zal op sporen onderzocht worden. Op de auto bleken valse kentekenplaten te zitten. De politie onderzoekt de zaak.
De medewerker van de Koninklijke Marechausse, een 25 jarige Enschedeër, deed aangifte van poging tot doodslag.
Provincie:
Tag(s):