donderdag, 7. september 2006 - 11:33

MSM reikt Philip Houben Award uit

Maastricht

Tijdens haar jaarlijkse 'Graduation' op 11 september reikt Maastricht School of Management (MSM) voor het eerst de Philip Houben Award uit. In aanwezigheid van de voormalig burgemeester van Maastricht zal de prijs worden overhandigd aan de student die voor Maastricht en MSM de beste ambassadeur zal zijn.

Mr. P.J.I.M. (Philip) Houben was burgemeester van Maastricht van 1985 tot 2002. Zijn grote inzet voor de stad en haar internationale uitstraling maakte hem bijzonder populair. Gedurende zijn ambtsperiode veranderde Maastricht van een provinciestadje tot een prestigieuze hoofdstad met internationale allures en met een stuwende dynamiek in de Maas-Rijn Euregio. Hij leidde de stad op haar tocht naar wereldfaam door de oprichting van de Europese Unie met het ondertekenen van het Verdrag van Maastricht op 7 februari 1992 in het gouvernement te Maastricht. Hiermee zette hij de stad Maastricht in één keer op de wereldkaart.

Het is ook aan de inzet van oud-burgemeester Houben te danken dat Maastricht School of Management in 1989 naar Maastricht verhuisde. Dit paste geheel in Houben's visie van internationalisering voor de stad Maastricht, niet enkel op politiek en economisch, maar ook op onderwijs vlak. Doordat MSM internationaal Engelstalig universitair en post-universitair onderwijs bood, was het mogelijk dat Maastricht, naast academisch onderwijs door de UM, ook internationaal op academisch vlak een vooraanstaande rol ging spelen en kwamen jaarlijks honderden studenten uit heel de wereld naar Maastricht om hun diploma te halen.

Hiermee maakte hij MSM tot een van de parels aan de internationale kroon van Maastricht. Het instellen van de Philip Houben Award is een hommage aan de voormalig burgemeester. MSM wil hiermee haar verbondenheid met de stad en haar missie benadrukken.

De Philip Houben Award bestaat uit een sculptuur met oorkonde van de bekendste kunstenaar van Maastricht; Appie Drielsma. De winnaar is een student die behoort tot de 'top-ten graduates' die door zijn houding en opstelling een waardige ambassadeur voor Maastricht en MSM zal zijn.

Het uitreiken van de Philip Houden Award vind plaats tijdens de afsluiting van het Academisch Jaar van Maastricht School of Management en de diploma-uitreiking op 11 september en begint om 13.30 uur in de grote collegezaal aan het Endepolsdomein 150 te Maastricht. De ceremonie is via live streaming te volgen op de site van MSM.
Provincie:
Tag(s):