donderdag, 8. juni 2006 - 9:37

Neptunus daagt echte zeezeilers uit

Delfzijl

Op 9, 10 en 11 juni organiseert de Koninklijke Zeil- & Roeivereniging Neptunus uit Delfzijl weer de traditionele zeilrace Delzijl-Borkum-Delfzijl. Deze race is een ware uitdaging voor de echte zeezeilers en is een waar gevecht met de elementen zoals wind, stroom, getij etc. De inschrijving voor deze zeilrace overtreft de stoutste verwachtingen.

De openingshandeling zal vrijdag 9 juni om +/-20.00 uur door de burgemeester van Delfzijl, de heer Cees Waal, op het passagiersschip het Wappen von Borkum worden verricht. Aansluitend hebben de zeilers hun palaver. Voor het publiek zal zaterdagochtend om 10.00 uur, voor dat de schepen vertrekken, een spectaculaire vlootschouw worden gegeven in de haven van Delfzijl. Maar ook na de start van de verschillende klassen, kan men vanaf de Oterdummerpier een mooi beeld krijgen van het wedstrijdveld.

Het vervoer van de meer dan 500 bemanningsleden en wedstrijdleiding naar de stad Borkum wordt verzorgd met het klassieke stoomtreintje van EG EMS. Bij aankomst in de stad staat de Feuerwehrkappel van Borkum klaar om de mensen te begeleiden naar de boulevard alwaar de prijsuitreiking plaatsvindt.

Zondagochtend vertrekken de schepen al vroeg voor de terugtocht naar Delfzijl. Ook dan zal er weer gestreden worden om de eerste plaats. Nadat de schepen over de finish zijn gegaan, voor de haven van Delfzijl, zal de vloot zich weer verzamelen in de jachthaven van Neptunus. Op de havenboulevard in Delfzijl zal wederom een feestelijke prijsuitreiking zijn waarna onder het genot van muziek en een drankje het wedstrijdweekend wordt afgesloten door de voorzitter van de Zeilvereniging Neptunus, de heer Albert Landman.
Provincie:
Tag(s):