vrijdag, 21. juli 2006 - 15:43

Nieuwe dienstauto's ministerie van VROM op aardgas

Den Haag

Vanmiddag zijn de nieuwe dienstauto's van VROM gepresenteerd. De auto's rijden allen op aardgas en zijn milieuvriendelijker dan de vorige dienstauto's. Secretaris-generaal Marjanne Sint reikte vandaag de eerste sleutel uit aan de chauffeurs.

Met de acht Mercedessen E 200, uitgerust met Natural Gas Technology (NGT), is het aantal dienstauto's dat een aardgasinstallatie heeft, uitgebreid tot negen. Tot vandaag reed alleen staatssecretaris Van Geel in de 'E 200'. De overige twee auto's die nog niet op aardgas rijden, zullen later dit jaar worden vervangen.

De aanschaf van deze milieuvriendelijke auto's draagt bij aan de rijksdoelstelling om duurzaam in te kopen. Aardgas is een schone brandstof en kan daarmee de lokale luchtkwaliteit verbeteren, doordat er minder fijn stof en stikstof vrijkomt. De nieuwe auto's zijn naast schoon ook zuinig: een volle tank kost zo'n tien euro. Overigens is de auto zodanig uitgerust dat het mogelijk is om op benzine te rijden. Zo schakelt de auto automatisch over op benzine als de gastank leeg is.

Dat de keuze uiteindelijk op de Mercedes E200 NGT is gevallen, is het gevolg van een Europese aanbesteding. De inkoop van dienstauto's is op rijksbreed niveau georganiseerd en dat scheelde behoorlijk in de prijs.
Provincie:
Tag(s):